Gitarista Slobodan Milivojević u “Akvarijusu”

Solistički kocert srpskog gitariste Slobodana Milivojevića, biće održan u sredu, 8. maja, sa početkom od 20:30h, u Privatnom kulturnom centru “Akvarijus”, u Mitrovici.

Milivojevićev repertoar obuhvata veliki broj dela u rasponu od renesansne, pa do muzike 20. veka.

U “Akvarijus”-u će prisutni biti u prilici da čuju kompozicije Dušana Bogdanovića, Heitora Vile Lobosa, Antonia Laura, Astora Pjacole i mnogih drugih.

Ulaz je slobodan.

Slobodan Milivojević rođen je 1980. godine u Kninu. Diplomirao je klasičnu gitaru sa najvišom ocenom na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Srđana Tošića.

Dobivši punu stipendiju od Indijana Univerziteta u Blumingtonu, Slobodan završava gitaristički program najvišeg stepena postdiplomske koncertne prakse I dobija prestižnu Artist diploma.

Doktorske umetničke studije završava 2015. godine na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu pod mentorstvom prof. Srđana Tošića.

Dobitnik je prve nagrade na desetom Latino-američkom takmičenju (Competition in the Performance of Music from Spain and Latin America 2007),a iste godine osvaja prvu nagradu i na takmičenju „Indianapolis Musicale“.

PKC „Akvarijus“ ovaj događaj realizuje u saradnji sa Unijom M, a povodom početka 17. po redu “North city jazz & blues” festivala, koji će se ove godine održati od 14. do 18. maja u Mitrovici i u Zvečanu.

Izvor: Radio Kontakt Plus

Comments