Drecun: Definisanje koraka za deblokadu dijaloga

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun ocenio je da bi rezultat sastanka u Berlinu mogao da bude definisanje narednih koraka za deblokadu dijaloga.

U Berlinu se popodne održava sastanak o Zapadnom Balkanu na poziv nemačke kancelarke Angele Merkel i predsednika Francuske Emanuela Makrona. Prisustvovaće predsednik Srbije  Aleksandar Vučić, predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači i premijeri svih zemalja regiona.

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun kaže da ne treba imati nikakvu dilemu da je najvažniji deo sastanka razgovor o Kosovu i Metohiji.

Gostujući u Dnevniku RTS-a, Drecun je rekao da je to neka vrsta odgovora, pre svega nemačke kancelarke Angele Merkel na pismo američkog predsednika Donalda Trampa o rešavanju kosovskog problema.

“Bez učešća SAD, koje imaju najveći kapacitet da utiču na sve što se dešava na KiM, ne može se ništa”, rekao je Drecun i ukazao da su svi učesnici sastanka u Berlinu “oni koji su priznali KIM”, a da je EU potisnuta u drugi plan.  

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još