Vaskršnje čestitke pravoslavnim vernicima

Goran Rakić , predsednik Srpske liste

Predsednik Srpske liste Goran Rakić čestitao je svim vernicima pravoslavne veroispovesti predstojeći Vaskrs poželevši im dobro zdravlje, napredak, slogu i blagostanje.

Aleksandar Spirić ; Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica

Svim sugrađanima i ljudima dobre volje Aleksandar Spirić,predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica uputio je čestitku

“U susret najradosnijem hrišćanskom prazniku – Vaskrsu , znajući da je vreme onakvo kakvim ga mi učinimo, želim da ovi radosni dani pokrenu sve nas u novu i svetliju budućnost , želim da nas podsete na lepotu zajedništva i potrebu da svi zajedno doprinesemo međusobnom poštovanju i razumevanju. Neka Vaskrs otkrije večnost svim našim naraštajima, nadahne i osnaži u nama neprolazne vrednosti mira , praštanja i bratske ljubavi !”, stoji u čestitki Aleksandra Spirića

Adrijana Hodžić, ministarka administracije lokalne samouprave

U ime Ministarstva za administraciju lokalne samouprave i u svoje lično ime Vaskrs je čestitala i ministarka Adrijana Hodžić.

“U vremenu velikih izazova neka nas ovaj najveći hrišćanski praznik podseća na važnost mira, tolerancije i međusobnog uvažavanja. Želim vam da praznik provedete u duhu ovih vrednosti, sa svojim najbližima, u zdravlju, miru i duhovnom blagostanju. Neka Vaskrs, kao simbol pobede života i nade, ulije novu snagu u suočavanju sa svim izazovima i poteškoćama i donese više razumevanja i sloge” istakla je Hodžić u čestitki.

Opština Severna Mitrovica

Opština Severna Mitrovica svim vernicima koji Vakrs slave po julijanskom kalendaru, čestita najveći među hrišćanskim praznicima.

“Ovaj veliki praznik promoviše slobodu veroispovesti, mir, toleranciju i poštovanje kao temeljne vrednosti. Uskrs, kao najveći hrišćanski praznik, prilika je da se podsetimo tih vrednosti, a proslava ovog praznika dokaz je da su te vrednosti osnov našeg društva i to ne samo kroz veru, već su i osnova zajedničkog života u našem multinacionalnom i multiverskom društvu”, navodi se u čestitki.

Dalibor Jevtić čestitao Vaskrs

Potpredsednik Vlade Kosova i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić, čestitao je patrijarhu Irineju, vladiki Teodosiju, sveštenstvu i svim vernicima pravoslavne veroispovesti najveći hrišćanski praznik Vaskrs.

” U ime Ministasrtva za zajednice i povratk i u svoje lično ime čestitam vam najveći hrišćanski praznik, Uskrs.Neka radost Uskrsa, bude nadahnuće za jačanje međusobnog razumevanja, širenja plemenitosti i stvaranje sigurnije budućnosti za svakog pojedinca.Neka praznik nade i vere u bolju budućnost, bude podsticaj da istrajemo na Hristovom putu pobede ljubavi nad mržnjom.Mir, ljubav i tolerancija neka nam budu osnovna načela kojima ćemo se voditi u stvaranju bolje budućnosti za sve. Želim da vaskršnje praznike provedete u dobrom raspoloženju i sa svojim najdražima. Moje misli su i sa raseljenima, a moja želja je da naredni praznik provedu na svojim ognjištima.
Neka naša snaga bude u našoj slozi i razumevanju. Hristos vaskrse! Vaistinu vaskrse!”

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još