• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Kao što je to uvek činio, srpski narod će i ovog puta biti uz svoju državu

“Po staroj srpskoj poslovici, da lopov u poštenje ne veruje, tako i članovi bivšeg režima koji je uspostavio granicu između Srba i Srba, i članovi Đilasovog Saveza za izdaju Srbije sakriveni iza saopštenja nekakvog udruženja “Otadžbina”, ne veruju da se Srpska lista umesto kuknjave i zabijanja glave u pesak bori za život Srba na Kosovu i Metohiji.
Onih istih Srba od kojih su oni svojevremeno otimali od plate za razne sumnjive projekte pod maskom patriotizma” ističe se u saopštenju Srpske liste.

“Ovi nesretnici nakon što su na Vidovdan, najveći srpski praznik, pretili ubistvom predsedniku Aleksandru Vučiću, i danas na najtužniji dan za pravoslavne hrišćane umesto da u postu i molitvi čekaju najradosniji hrišćanski praznik Vaskrs, svojim otrovnim, podlim, i lažnim optužbama i besprizornim uvredama pokušavaju da dele srpski narod” dodaje se u saopštenju.

Dodaje se da “napade na Srpsku listu ove kvazi patriote su očigledno dogovorili sa radikalističkim pokretim Samoopredeljenje, Aljbina Kurtija, koji isto kao ove aveti prošlosti žele da na čelo srpskih opština dođu Kurtijevi kandidati, ili pak neki poput njih, marionete u rukama Prištine. I ovim kvazi patriotama i ekstremistima iz Prištine trn u oku su Srpska lista i Aleksandar Vučić”.

“Kao što je to uvek činio, srpski narod će i ovog puta biti uz svoju državu, uz svog predsednika Aleksandra Vučića i svoju Srpsku listu koja je stožer okupljanja slobodnih, ponosnih i nezavisnih Srba, kojima je interes srpskog naroda na prvom mestu” ističe se u saopštenju.

Ranije danas, pokret „Otadžbina“ je pozvao sve Srbe sa KiM, ali i one u raseljeništvu da bojkotuju predstojeće kako su naveli „separatističke izbore“ za gradonačelnike u severnim opštinama koji su zakazani za 19. maj.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još