• Početna>
  • Vesti>

Kurti i Konjufca podneli tužbu protiv Tačija i Veseljija

Predsednik Samoopredeljenja Aljbin Kurti i šef parlamentarne grupe ove partije Glauk Konjufca, podneli su tužbu Osnovnom Tužilaštvu protiv predsednika Hašima Tačija i predsednika skupštine Kadrija Veseljija, javlja Koha.

Prema Kurtiju, na saslušanju održanom 28. decembra, u slučaju „Oko Naroda“, Tači i Veselji su pod zakletvom klevetali njega, Glauka Konjufcu i Sadrija Ramabaje.

„Danas podnosimo krivičnu prijavu protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija zbog lažnih izjava u slučaju „Oko Naroda“, povodom njihovog napada na mene i Glauka. Oni su dali lažne izjave, klevetali su. Radi se o jasnoj političkoj tendenciji protiv pokreta, kao i o političkoj eliminaciji Samoopredeljenja“, rekao je Kurti.

Šef parlamentarne gupe Glauk Konjufca je rekao da su Tači i Veselji izabrali da se sudskim putem bore protiv političkog protivnika.

„Prema predsedniku ja i Aljbin smo povezani sa organizacijom „Oko Naroda“. Predsednik je rekao da su proširene optužbe protiv mene i Aljbina. Oni su izabrali da sudskim putem udare političkog protivnika. Mi verujemo da ovde ima hrabrih tužilaca, ali ne dolaze do izražaja“, rekao je Konjufca.

Izvor Koha/Kossev

Comments

Pročitaj još