Pucnjava u Donjoj Gušterici

Juče oko 10 minuta do 11:oo sati, nepoznato lice ispalilo je nekoliko hitaca na lokal, koji se nalazi u sklopu kuće direktora OŠ “Knez Lazar” u Donjoj Gušterici, Dragana Maksimovića i automobil njegovog zeta, koji je bio parkiran u neposrednoj blizini. Tom prilikom probijeno je staklo na lokalu, oštećena fasada na kući i napukla je šoferšajbna na pomenutom automobilu, a na sreću niko nije povređen. U tom trenutku u kući su se nalazili roditelji direktora osnovne škole u ovom mestu.
Policija je na poziv Dragana Maksimovića odmah došla i izvršila uviđaj, a da ceo slučaj nije ni malo bezazlen potvrđuje ponovljena situacija iz prepodnevnih sati.

Naime, kako je za program RTV Gračanica izjavio Maksimović, nedavno, tačnije u 20 minuta do 21 sat, u blizini kuće porodice Maksimović u Donjoj Gušterici ponovo se začulo pucanje i zvuk udarca kamenica.
Dragan kaže da ne može ni da pretpostavi ko i zašto želi da naudi njemu ili nekom od članova njegove porodice.

” Nakon mog povratka sa posla zatekao sam roditelje ispred kuće. Bili su zabrinuti. Pitao sam ih šta se desilo i oni su mi pokazali polomljeno staklo na prozoru od lokala. U prvi mah mislili smo da je u pitanju dečija igra i da je neko kamenicom nehotice polomio staklo. Nakon nekog vremena, došao je kod nas naš zet, koji je pozajmio traktorsku prikolicu, a čiji je auto bio parkiran nedaleko od lokala.
Prilikom ulaska u svoj auto on je primetio da je šoferšajbna na njegovom autu probijena, prema našoj pretpostavci, vazdušnom puškom. Tada smo o svemu obavestili policiju, koja je izvršila uviđaj. Nakon svega, večeras, dok sam sa svojim prijateljem stajao u dvorištu ispred kuće, oko 20 minuta do 21 sat, ponovo smo začuli pucanj, i nešto što je ličilo na udarac kamenicom. Opet smo pozvali policiju i obavestili nadležne o novom incidentu”, ispričao je Maksimović.

Vidno potrešen, Dragan Maksimović ističe da je uplašen za svoju porodicu, i naglašava da ni sa kim nije u lošim odnosima, pa ne može ni da pretpostavi šta je uzrok svemu.

Od nadležnih u policijskoj stanici u Gračanici smo dobili informaciju da je uviđaj izvršen i da je istraga u toku.

Izvor : RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još