SL: Đilas podržava politiku Velike Albanije

Srpska lista je saopštila da je, gostujući na televiziji N1, Dragan Đilas javno priznao da je pristalica politike Samoopredeljenja i Aljbina Kurtija, a to je politika tzv. Velike Albanije.

U saopštenju se navodi da ono što je sramno i brine sve Srbe na Kosmetu jeste činjenica da je osnov politike „najprincipijelnijeg političara“, kako je Đilas predstavio Aljbina Kurtija, stvaranje Velike Albanije na uštrb Srbije i okolnih zemalja. 

“Izgleda da je Kurtiju i Đilasu zajednička, principijelna politika napad na interese Srbije, njeno parčanje i otvoreno zalaganje za celo nezavisno Kosovo i stvaranje tzv. Velike Albanije na ovim prostorima. Kada Đilas javno podržava političara koga čak i svi međunarodni predstavnici izbegavaju na Kosovu i Metohiju, zbog njegovih antisrpskih i ekstremnih stavova, pitamo se šta je onda razlog da ga Dragan Đilas podržava? Sa druge strane, nakon ovakve izjave, nas i ne čudi zašto su Đilas, Jeremić, Stefanović protiv bilo kakvog kompromisa, i što narodu prodaju priču o nekakvom pomirenju”, kaže se u saopštenju.

Srpska lista ističe da se Srbi sa Kosmeta sećaju i znaju kako je izgledala politika „pomirenja“ Dragana Đilasa, Vuka Jeremića i Borka Stefanovića. “Tako što su nam uvodili granicu između Srba i Srba, tamo gde nikad nije bila, tako što su nas hapsili i blokirali budžete opština kada smo se protivili postavljanju tih granica, tako što su narodu pričali jedno a strancima obećavali nezavisno Kosovo i Srbiju u NATO, tako što su na Srbe slali srpsku Žandarmeriju jer se nismo mirili sa njihovim planom”.

U saopštenju se ocenjuje da su status heroja u Prištini Đilas, Jeremić i ekipa odavno dobili za svoje napore u interesu nezavisnosti Kosova – diletantskim pitanjem u Međunarodnom sudu pravde, prebacivanjem pregovora iz UN u EU, uvođenjem Euleksa, potpisivanjem nakaradnih sporazuma štetnim po Srbe i Srbiju…

“Posle ove otvorene podrške i zalaganja za politiku Velike Albanije, ne bi nas čudilo da zasene status Klintona u Prištini, za sve zasluge za doslednost i principijelnost . Srbi sa KiM dobro pamte zasluge Đilasove bande i zato oni imaju veću podršku među Albancima na KiM nego kod našeg naroda. Srpski narod u pokrajini ima puno poverenje u politiku Aleksandra Vučića i države Srbije, što su i dokazali masovnom podrškom na nedavnom skupu u Beogradu. Samo nas sa KiM je bilo više nego svih Đilasovih sledbenika iz cele Srbije nedelju dana ranije. A sigurni smo da bi Đilas u Prištini organizovao masovniji skup nego u Beogradu. Posle ovog otvorenog zalaganja za Veliku Albaniju ubeđeni smo u to”, ističe se u saopštenju.

Izvor: RKM (saopštenje)

Comments

Pročitaj još