Učenici mitrovičke Gimnazije u najužem izboru Pozorišnih susreta u Kragujevcu

Mitrovički gimnazijalci sa predstavom “Ujež”, po tekstu Branislava Nušića, ušli su u najuži izbor Pozorišnih susreta gimnazijalaca Srbije, koji se ovih dana održavaju u Kragujevcu.

Na ovogodišnjoj manifestaciji, 23. po redu, bilo je prijavljeno 66 pozorišnih trupa gimnazijalaca iz čitave Srbije, od kojih je odabrano 14 najboljih, među kojima su i mitrovički gimnazijalci.

Ovih dana, kragujevačka publika je u prilici da vidi predstave koje su priredili učenici gimnazija iz Niša, Prokuplja, Novog Sada, Кosovske Mitrovice, Sremske Mitrovice, Sremskih Кarlovaca, Lebana, Valjeva, Zemuna i Beograda.

Pozorišne susrete prati i tročlani žiri u sastavu: Miloš Кrstović, direktor Кnjaževsko-srpskog teatra, Gordana Tasić, glumica iz Beograda i pozorišni pedagog Tanja Lukić.

Ovi susreti počeli su 15. i trajaće do 24. aprila, kada će biti i proglašeni najuspešniji izvođači.

Godine 1996. grupa učenika Prve kragujevačke gimnazije, došla je na ideju da pokrene takmičenje pozorišnih predstava dramskih sekcija gimnazija.

“Pozorišni susreti” danas su tradicionalna manifestacija ustanovljena Godišnjim kalendarom Ministarstva prosvete Republike Srbije. 

Izvor:Kontakt plus radio

Comments