• Početna>
  • Vesti>

Ozelenjavanje i uređivanje parkova u sva tri sela Opštine Parteš

Radovi na ozelenjavanju i uređenju parkova, trgova, dečjih igrališta i školskih dvorišta su u toku u opštini Parteš. Novo i umiveno lice dobiće, osim istoimenog sela, i Donja Budruga i Pasjane.

 „U Partešu se trenutno radi na ozelenjavanju trga u centru sela. Takođe, izvode se i završni radovi na uređenju parkova. Postavljene su nove đubrijere, sređuje se parkovski mobilijar u orgađenom parku za najmlađe, ali i u onom parku gde odrasli mogu da potraže odmor u toplim danima koji su pred nama“, kaže koordinator za poljoprivredu i ruralni razvoj Verica Milošević.

Najavljuje da će za nekoliko dana početi uređenje zelenih površina i u Pasjanu. Takođe, predstoji i završetak radova u Donjoj Budrigi.

„Površine koje uređujemo moraju i da se održavaju. U tom cilju, oni koji rade na ozelenjavanju i uređenju, ostaće angažovani do kraja letnje sezone. Jer, ono što sredite, mora i da se održava“, kaže Verica Milošević.

Direktor Odeljenja za kulturu, obrazovanje, omladinu i sport Božidar Trajković, najavljuje i sređivanje lokaliteta na Glavičici, koja se nalazi u ataru sela Donja Budruga. 

„Sve mora da bude završeno do Uskrsa, da nam sela budu lepa i čista kada nam za najveći hrišćanski praznik stignu naši sugrađani, koji se nalaze na privremenom radu u inostranstvu. Biće i gostiju iz drugih krajeva, jer na Uskrs počinje i Etno fest Glavičica 2019. Pripreme za programske sadržaje su uveliko u toku. Međutim, potrebno je da se obavi i fizički deo posla na samom lokalitetu, a za to je potrebno par sunčanih dana, da bi se zemlja prosušila“, kaže Trajković.

Sredstva za sve navedene aktivnosti obezbeđene su iz opštinskog budžeta. 

Izvor:RTV Puls

Comments

Pročitaj još