O’Konel: Nema sporazuma na sastanku u Berlinu

 Berlinu je 29. aprila zakazan sastanak lidera Zapadnog Balkana. Ovaj sastanak je sazvan od strane nemačke kancelarke Agnele Merkel i predsednika Francuske, Emanuela Makrona.

Iako je u javnosti stvoren utisak da će sporazum između Kosova i Srbije biti postignut na ovom sastanaku, prema rečima ambasadora Velike Britanije na Kosovu, Ruari O’Konela, to ne stoji.

Ambasadr O’Konel, rekao je u četvrtak za “Nobel Press”, da se na sastanku koji su sazvali Merkel i Makron ne očekuje neki sporazum.

“Ne očekujemo dogovor 29. aprila, budimo precizni. Ovo je inicijativa vlada Francuske i Nemačke i kao takva je veoma dobrodošla. Treba više fokusa, pažnje ovom regionu. Svakako, Britanija će ostati potpuno uključena u kosovski proces”, rekao je on.

Iako su domaćini ovog sastanka Francuska i Nemačka, O’Konel kaže da je zemlja koju predstavlja u potpunosti uključena u ovaj proces.

“I dalje smo potpuno uključeni u ovaj proces i nastavljamo da radimo sa Nemcima i Francuzima. Ali, svaka inicijativa kao inicijativa Amerike i Donalda Trumpa, kao ova nemačko-francuska večera je veoma dobrodošla, zbog koje će region imati više međunarodne pažnje”, rekao je O’Konel.

Za ambasadora Velike Britanije na Kosovu, Ruarija O’Konela ovaj sastanak će pomoći napretku procesa za Kosovo i Srbiju.

Izvor: RTK

Comments

Pročitaj još