• Početna>
  • Vesti>

Arlov: Ako izgradimo ovaj centar za decu i mlade sa poteškoćama u razvoju na KiM, izgradili smo manastir

Predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske Milorad Arlov, na sednici Skupštine Saveza opština i gradova Republike Srpske u Banja Luci, održanoj u sali Narodne skupštine, pozvao je sve 63 lokalne zajednice da pomognu izgradnju prvog Dnevnog centra za decu i mlade u poteškoćama u razvoju na Kosmetu “Podrži me”, čije je sedište u Kosovskoj Mitrovici. Reč je o objektu od 600 m2, čija će izgradnja koštati oko 200.000 evra.

“Ako izgradimo ovaj centar za veliki broj dece i mladih sa poteškoćama u razvoju na KiM, izgradili smo manastir”, rekao je Arlov.

Svi gradonačelnici, načelnici i predstavnici opština iskazali su veliku podršku ovom projektu i radu odbora, te obećali da će pomoći prema mogućnostima.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i načelnica opštine Jezero Snježana Ružičić javno su podžali ovaj projekat, kao i predsedavajući Saveza Ljubiša Ćosić i resorni ministri u Vladi RS, Alen Šeranić i Sonja Davidović.

Arlov je zahvalio svim lokalnim zajednicama RS na dosadašnjoj velikoj podršci u svim projektima odbora, među kojima je i ovaj za izgradnju Dnevnog centra i višegodišnji projekat “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske”, kao i podršci u humanitarnim akcijama za srpski narod na Kosovu i Metohiji.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još