• Početna>
  • Vesti>

Vučević: Izgradnja stambenih zgrada potvrda da Srbi opstaju i ostaju na KiM

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišli su zgrade za socijalno stanovanje u Lapljem Selu.

„Odabrali smo ove zgrade da gradonačelnik Novog Sada poseti, jer dosta nam je bitno da rešavamo u skorijoj budućnosti socijalne slučajeve, da mladi bračni parovi imaju uslove da ostanu i opstanu na KiM. Naša želja je da ovo prijateljstvo traje, da ga iz godine u godinu više nadograđujemo sa više aktivnosti i nadam se više poseta“ poručio je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je istakao da izgradnja stambenih zgrada predstavlja potvrdu da Srbi ostaju i opstaju na Kosovu i Metohiji.

„Drago mi je što sam današnju posetu Gračanici  iskoristio da razgovaram i sa rukovodstvom opštine, sa ljudima koji su predstavnici lokalne sredine sa predsednikom opštine i predsednikom privremenog organa obiđemo i ove zgrade, koje će veoma brzo biti useljene, kako kaže predsednik opštine Srđan Popović, negde oko Vidovdana. Dvadeset četiri porodice će ovde biti stambeno situirane i to je najbolja potvrda da Srbi opstaju i ostaju na ovim prostorima“, poručio je Vučević.

On je naglasio da je današnju posetu Gračanici iskoristio da razgovara sa rukovodstvom opštine i pozove Srbe sa KiM da sutra pristustvuju velikom skupu  „Budućnost Srbije“ u Beogradu, jer je bitno da se vidi i čuje glas Srba sa KiM.

„Moj dolazak u Gračanicu iskoristio sam i da prenesem pozdrave predsednkika republike gospodina Aleksandra Vučića i da Srbe iz ovog dela KiM zamolim da sutra dođu u Beograd na veliki skup „Budućnost Srbije“ u 18 časovaispred Doma narodne skupštine. Mnogo je bitna poruka, slika i glas Srba sa KiM vezano za sve ovo što nam se dešava u Srbiji ovih nedelja“.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još