• Početna>
  • Vesti>

Obilaskom zemljoradničke zadruge Vučević završio posetu centralnom Kosovu

Nakon obilaska zgrade u Lapljem Selu predsednik opštine Gračanica Srđan Popović goste iz Novog Sada poveo je u obilazak zemljoradničke zadruge u Gušterici.

Poljoprivreda je prioritet u razvoju opštine Gračanica, istakao je gradonačelnik Gračanice Srđan Popović.

„Stavili smo akcenat na razvoj poljoprivrede u našoj opštini, što je realnost jer se dosta ljudi bavi poljoprivredom. Poljoprivreda na ovim prostorima će nastaviti da se razvija uz pomoć opštine, Vlade Srbije i Kancelarije za KiM“, istakao je Popović.

Danas sam treći put u Donjoj Gušterici, poručio je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik SNS i istakao da mu je izuzetno drago što svaki put kada dođe vidi novo izgrađene objekte i investicije.

„Družili smo se na različitim događajima, pomagali smo, obezbedili smo sanitetsko vozilo za ovdašnji Dom zdravlja, ali to nije najvažnije. Najvažnije je da svaki put kada dođem u mestima opštine Gračanica vidim naš narod i svaki put nešto novo izgrađeno, investirano i vidim da se borite i to u neravnopravnim uslovima, da nemate ni normalne uslove za život ali uspevate da odolite svim tim iskušenjima i svaki put napravite iskorak napred. Čestitam vam na tome i hvala vam, jer tako sve nas zadivite i ohrabrite da se borimo više“, poručio je Vučević.

„Drago mi je da sve što ste planirali u okviru ove zadruge ostvarite, sve što je do juče bilo na papiru postane stvarnost i verujem da nećete stati na ovome, da i mehanizacija i sušara predstavljaju samo prvi korak. Verujem da ćete ići u obezbeđivanje zemlje za zadrugu i da ćete što više investirati. Hteo sam da ohrabrim rukovodstvo zadruge i opštine da što više obezbedite novca i ulažete u opremu koja će vam omogućiti da pravite finalne ili polufinalne proizvode, jer ćete tako zarađivati“, naglasio je Vučević i istakao da svako treba da dođe na KiM i vidi u kakvim uslovima se ovde živi i opstaje.

Obilaskom zemljoradničke zadruge u Donjoj Gušterici potpredsednik Srpske napredne stranke i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević završio je posetu centralnom Kosovu.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još