• Početna>
  • Vesti>

U Ranilugu održan Dan otvorenih vrata Kancelarije za Kosovo i Metohiju

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM dr Zoran Bojović, u okviru „Dana otvorenih vrata Kancelarije za KiM“, sastao se danas  sa privrednicima i poljoprivrednicima iz Kosovskog Pomoravlja u Domu kulture u Ranilugu. Cilj sastanka bio je jačanje privrednih aktivnosti i poljoprivrede na Kosovu i Metohiji. 

U uvodnom delu izlaganja dr Zoran Bojović je rekao da će država Srbija u narednom periodu uložiti značajna finansijska sredstva u privredu i poljoprivredu na Kosovu i Metohiji. 

„Uskoro će početi gradnja fabrike za proizvodnju čipsa u Kosovskoj Vitini, a vrednost projekta je blizu pet miliona evra. Fabrika će zapošljavati stotinak radnika. Ujedno, otkupljivaće sav proizvedeni krompir u ovom kraju, kao i iz drugih delova Kosova i Metohije“, rekao je dr Bojović.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Branimir Stojanović izneo je ideje i predloge koje ovo ministarstvo razmatra za razvoj poljoprivrede.

„U planu je da poljoprivrednicima u svim većim srpskim sredinama na KiM obezbedimo hladnjače za skladištenje poljoprivrednih proizvoda, kao i njihov plasman u centralnoj Srbiji. Na ovaj način poljoprivrednici neće moći da budu ucenjivani od strane nakupaca“, kazao je Stojanović.

Privrednici i poljoprivrednici su izneli brojne probleme sa kojima se suočavaju, počev od plasmana svojih proizvoda u centralnoj Srbiji, pa do dobijanja podsticajnih sredstava za pokretanje proizvodnje.

Osim predstavnika Kancelarije za KiM, Ministarstva privrede i poljoprivrede RS „Danu otvorenih vrata Kancelarije za KiM“ prisustvovali su i predstavnici privrednih i finansijskih subjekata u centralnoj Srbiji, kao i predsednici privremenih organa opština u Kosovskom Pomoravlju.

Izvor: RTV Puls

Comments

Pročitaj još