• Početna>
  • Vesti>

Srbi koji pešaka sa KiM idu za Beograd stigli do Stepojevca

Grupa Srba sa Kosova i Metohije koja je pešice krenula sa administrativnog prelaza Jarinje kako bi prisustvovala skupu 19. aprila u Beogradu i pružila podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, danas je iz Lajkovca stigla u Stepojevac gde su ih dočekali brojni građani tog mesta.


Jedan od učesnika, na čiju se inicijativu i krenulo za Beograd, Nenad Georgijev iz Leposavića, kaže da su do sada prešli više od 240 kilometara, da idu ka svom cilju – a to je poruka svim građanima Srbije da dođu 19. aprila u Beograd i podrže predsednika Aleksandra Vučića za sve ono što radi za Srbiju.
“Mi Srbi sa KiM dobro znamo i vidimo koliko predsednik Vučić ulaže svakodneve napore da od Srbije stvori jaku i ekonomski stablinu državu, a samo takva država garantuje ostanak i opstanak nas Srba na KiM”, Rekao je Georgijev.
Kako je naveo, put nije lak, ali izdržali su sve, zdravi su i veruju da će stići na odredište 19. aprila.
“Pozivam sve ljude u Srbiji da dođu 19. aprila da podržimo našeg predsednika i stanemo uz njega”, dodao je Georgijev.
Nenad Vukadinović iz Leposavića rekao je da su svuda naišli na fantastičan prijem ljudi, dobili podršku građana i bili izuzetno toplo dočekani, kao i da su im na putu pomagali, hranom, osveženjem, podrškom…
“Svi su oni razmeli ovaj naš marš mira i da kada se za nešto boriš treba to to da činiš fer i dostojanstveno, a mi se borimo za svoja prava na ovaj način. Takođe želimo i da pokažemo da se stvari u Srbiji moraju rešavati kroz institucije, kroz izbore, a nikako nasiljem. Nama je na KiM dosta nasilja koje trpimo već 20 godina”, rekao je Vukadinović.
Mladići sa KiM, njih 27, pošli su u petak, a na marš mira su se odlučili, kako su naveli, da bi dali podršku predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovim naporima za bolji život kako Srba na KiM, tako i za bolju , jaču i modernu Srbiju i bolji život svih njenih građana.
Čitavim putem nose transparent sa porukom “Srbi sa KiM za Srbiju i Vučića” i iz Leposavića na putu ka Beogradu prošli su do sada kroz Rašku, Ušće, Kraljevo, Mrčajevce, Preljinu, Ljig i Lajkovac.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još