• Početna>
  • Vesti>

Radovi na izgradnji novog vodovoda u Gračanici za mesec i po dana

Predsednik Opštine Gračnica Srđan Popović razgovarao je danas sa predstavnicima austrijske firme Tirol i kompanije OSTAP o realizaciji projekata izgradnje potpuno novog vodovoda u Gračanici. Radovi bi trebalo da počnu najkasnije za mesec i po dana, istaknuto na sastanku.

Predsednik Popović ističe da je veoma zadovoljan što će u Gračanici uskoro početi sa izgradnjom jednog o najvećih projekata u opštini Gračanica. Gradiće se vodovod sa novom mrežom i dva rezervoara.

“Ovo je jedan od krupnijih projekata koji je veoma značajan za građane Gračanice, jer će se dugoročno rešiti problem vodosnabdevanja. Izgradiće se potpuno novi vodovod, više decenija stare cevi biće zamenjeno novim, a građani će dobijati zdraviju vodu”, ističe Popović.

Popović napominje da je izgradnja novog vodovoda projekat koji ova lokalna samouprava nije mogla samostalno da realizuje, te da veliku zahvalnost duguje Vladi Austrije koja je spoznala važnost ovog projekta za našu opštinu i građane i odobrila potrebna sredstva.

Glavni izvođač radova biće austrijska firma „Tirol“, preko kompanije OSTAP, čijim je predstavnicima predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović uručio pisma zahvalnosti na podršci i saradnji.

“Ugovori su već na snazi, krećemo sa detaljnim dizajnom koji bi trebalo da bude završen u narednih mesec dana, a odmah zatim krenućemo i sa svim građevinskim radovima“, kazao je predstavnik austrijske firme Andreas Veiler.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još