Srbi sa KiM na miting u Beograd preko Lajkovca

Grupa Srba sa Kosova i Metohije, koja se u petak uputila peške ka Beogradu, kako bi 19. aprila prisustvovala skupu u okviru kampanje “Budućnost Srbije”, krenula je danas iz Ljiga ka Lajkovcu. 
Čitavim putem oni nose transparent sa porukom “Srbi sa KiM za Srbiju i Vučića”, i do sada su se, kako kažu, susretali sa toplom dobrodošlicom i podrškom žitelja gradova i sela kroz koje su prolazili. 
Jedan od učesnika marša Dejan Marijanović rekao je da je put do sada bio veoma naporan zbog dugačkih deonica i lošeg vremena, ali da iz Ljiga kolona kreće odmorena i okrepljena. 
“Put je bio naporan, imamo manjih poteškoća poput žuljeva ali sve smo sanirali i danas krećemo put Lajkovca. Sinoć smo kasno stigli u Ljig, lepo smo noćili i danas smo spremni da krenemo dalje”, kazao je Marijanović. 
Nenad Gligorijev je zahvalio svim dobrim ljudima u Ljigu koji su došli da ih podrže i daju im vetar u leđa. 
“Usput nas ljudi podržavaju i razumeju i zahvaljujem se sviim dobrim ljudima što su uz nas. Mi želimo sa KiM da damo podršku Aleksandru Vučiću za politiku koju vodi jer samo ta politika garantuje ostanak i opstanak našeg naroda”, kazao je Gligorijev. 
Srbi su se na put ka Beogradu uputili iz opštine Leposavić, sa administrativnog prelaza Jarinje, i do sada su prošli kroz Rašku, Ušće, Kraljevo, Mrčajevce i Preljinu, gde su ih dočekivali građani kako bi im pružili podršku u ovom poduhvatu.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još