• Početna>
  • Vesti>

Popović i pukovnik Karabinjera Ruđer Kapodiventa u osnovnoj školi u Gračanici

Renovirani stadion za male sportove u OŠ “Kralj Milutin” u Gračanici, danas su obišli predstavnici Karabinjera i predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.
Pukovnika Ruđera Kapodiventa i predsednika opštine Gračanica Srđana Popovića, na stadionu koji je renoviran donacijom Karabinjera, dočekali su direktor osnovne škole “Kralj Milutin” Vladimir Milkić i učenici nižih razreda sa svojim učiteljima.

“Danas smo ovde sa gradonačelnikom i direktorom škole na otvaranju renoviranog košarkaškog terena, čije su radove na obnovi finansirali Karabinjeri. Veoma je bitno da se deca i omladina bave sportom, pre svega zbog očuvanja dobrog zdravstvenog stanja. Već duži vremenski period mi imamo dobru saradnju sa opštinom Gračanica i naravno da već sada imamo u planu još ovakvih i sličnih donacija, kojima ćemo pomoći da se ova opština razvija.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović zahvalio je pukovniku Kapodiventi i Karabinjerima na donaciji i poručio da će opština i u narednom periodu ulagati u omladinu i njihov ostanak na ovim prostorima.

“Ja sam danas veoma srećan jer smo još jednom povrdili naše veliko prijateljstvo sa Karabinjerima. Posle njihove velike donacije za bolnicu, sada smo dobili i predivan sportski teren za košarku, a kao što ste i sami imali prilike da vidite deca su presrećna, a deca su naša budućnost i svi mi znamo koliko je ovo bitno za naš opstanak i ostanak. Naša opština će i te kako ulagati u mladost, i mi smo većna početku godine krenuli sa mnogim aktivnostima vezanim za sport. Uspeli smo da opremimo sve sportske organizacije na našoj teritoriji. Prošle nedelje smo opremili dva terena sa potrebnim košarkaškim tablama, nastavićemo u tom smeru, a nadam se da ćemo nastaviti i divnu saradnju koju imamo sa Karabinjerima”, poručio je Popović.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još