• Početna>
  • Vesti>

“Uhapšeni Srbin na KiM u teškom zdravstvenom stanju”

Advokat Dejan Vasić, kaže da je Zlatan Krstić u teškom zdravstvenom stanju i da se boji da ukoliko mu sud sutra odredi pritvor može da se odrazi na njegovo zdravlje.

Zlatanu Krstiću iz Nerodimlja, koji je uhapšen u Uroševcu, sutra u Prištini treba da bude određena mera oslobođanja ili pritvora, po isteku zadržavanja od 48 sati, zbog sumnje da je u martu 1999. godine u okolini Uroševca navodno počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništa.

Njegov advokat Dejan Vasić kaže da je Krstić u policijskom pritvoru u Prištini, i da za sada ne zna za šta ga u Specijalnom tužilaštvu konkretno terete.

“On je u alarmantno teškom zdravstvenom stanju. Pre nego da dođe na Kosovo, on je pre nedelju dana otpušten iz bolnice gde je proveo šest meseci. Njemu je potrebna zdravstvena nega i to nega najvišeg intenziteta”, istakao je advokat.

Vasić kaže da se boji da ukoliko mu prištinski sud odredi pritvor, da to može da se teško odrazi po njegovo zdravlje.

“On za vreme rata uopšte nije bio na Kosovu. Nema apsolutno nikakve veze sa događajima koji su se ovde desili. Živeo je u Kragujevcu gde se odselio ranije. On je godinama ovde dolazio kod svoje rodbine, nikada nije imao nikakvih problema ni na prelazu, ni prilikom vađenja dokumenata i smatram da zaista ne postoje nikakave osnove niti ikakve sumnje da je on učinio bilo šta nelegelano za vreme rata”, navodi Vasić.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još