• Početna>
  • Vesti>

Specijalno tužilaštvo pokreće istragu protiv Todosijevića

Kosovsko Specijalno tužilašvo pokrenulo je postupak protiv bivšeg ministra administracije lokalne samouprave zbog izjava da su albanci teroristi i da je masakr u Račku izmišljen preneo je prištinski „Telegrafi“.

“Obaveštavamo vas da je Specijalno tužilaštvo Republike Kosovo pokrenulo postupak protiv bivšeg ministra lokalne uprave I.T. u vezi sa izjavama. Specijalno tužilastvo je sada u fazi prikupljanja informacija o ovom pitanju“ rekao je Telegrafu Ekrem Ljutfiu portparol Specijalnog tužilaštva.

Inače premijer Ramuš Haradinaj smenio je Todosijevića zbog ovih izjava.

Bivši ministar Todosijević na dvadesetogodišnjicu NATO bombardovanja izjavio je da je razlog za agresiju nad tadašnjom Jugoslavijom bila “takozvana humanitarna katastrofa na Kosovu”.

“Masakr u Račku bio je izmišljotina a Albanski teroristi koji su izmislili,sve počinili su najveće zločine na Kosovu za koje niko nikada nije dao nikakvu odgovornost. Oni su počinili zločine pre NATO agresije, ubijali dobre Srbe i policajce na njihoivim radnim mestima. Njigovi zločini su se nastavili tokom NATO agresije i nakon dolaska tzv. Mirovne misije na Kosovu“ rekao je Todosijević.

Izvor: Telegrafi.com / Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još