Saopštenje uređivačkog kolegijuma TV Most

Rada Trajković konstantnim etiketiranjem i targetiranjem novinara “TV Most” i naše televizije direktno vrši pritisak na našu kuću i uređivačku politiku medija na Kosovu i Metohiji. Gospođa Trajković je na jučerašnjoj konferenciji za novinare Saveza za Srbiju vređala našu novinarku ne odgovorivši ni na jedno postavljeno pitanje, pritom iznoseći laži, i kasnije gostujući na TV N1, dovodeći direktora naše kuće u rodbinski odnos sa direktorom Kancelarije za KiM. Očigledno da Rada Trajković nije najbolje obaveštena, ali joj to ne smeta da se lažima, vređanjem, etiketiranjem i crtanjem mete koristi kako bi prikrila istinu o svojoj prošlosti, o kojoj, kako juče sama kaže, “ne bi da govori”.

Upravo Rada Trajković, pravo sa Savskog Venca, gde već decenijama veoma udobno živi i s pristojne distance posmatra nevolje Srba na Kosovu i Metohiji, predstavljajući se kao nekakav njihov lider, bez ikavog legitimiteta, uporišta i podrške u narodu, optužuje našu kuću za etiketiranje i crtanje mete, a to zapravo sama radi.

Pravo svakoga pa i samozvanog lidera Srba sa KiM Rade Trajković, je da mu se ne sviđa uređivačka politika medija, ali niko nema pravo da vređa, etiketira i crta metu, pogotovo ne iz Beograda onima koji sa KiM nisu pobegli u prestonicu, koji i dalje žive na Kosmetu i tu se bore za opstanak.

Ali možda tako i treba kad se kao medij nismo dovoljno bavili istraživačkim novinarstvom, pa da i ranije priupitamo gospođu Trajković da li je novac za stan na Savskom vencu od državnih para namenjenih za socijano ugrožene Srbe na KiM, odakle sredstva za školovanje jednog deteta u Londonu, da li je konflikt interesa zapošljavanje drugog deteta u Domu zdravlja, dobijanje redovnih apanaža od sindikata u iznosu od 300.000 dinara.

Možda tako i treba kad nismo ranije istraživali zašto se na pitanje novinara Budimira Ničića o „žutoj kući“ smejala i ismevala Srbe sa Bernarom Kušnerom.

Možda tako i treba kad nismo ranije istraživali i pitali da li je istina i da je ta ista Rada Trajković, koja se sada krije iza ubijenog Olivera Ivanovića i zloupotrebljava njegovo ubistvo u političke svrhe, ranije pričala drugu priču o Oliveru, te da li je istina da ga je 13. februara 2003. godine žestoko, pred svedocima, napala u Skupštini u Prištini „da je kriminalac, da se prodao Albancima i da je bio ucenjen jer su mu ruke krvave, kao i da je izdao svoj narod na Kosovu“… Pitali smo juče, ali smo umesto odgovora dobili vređanje, pljuvanje, etiketiranje… Očigledno je bar u tome konzistentna 16 godina.

Začuđeni smo da kolege iz drugih medija i strukovnih organizacija prećutkuju ovakve pritiske na medij sa KiM koji radi u malo drugačijim uslovima od kolega iz ostatka Srbije. Očekujemo od novinarskih udruženja da neselektivno zaštite sve medije i medijske kuće od pritisaka, napada i laži Rade Trajković i drugih političkih lidera, makar bili i samozvani.

Podsećamo, Rada Trajković iz nevladine organizacije Evropski pokret Srba Kosova i Metohije, koja je pre dva dana prisustvovala konferenciji Saveza za Srbiju u Beogradu, polemisala sa novinarkom “TV Most”.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još