• Početna>
  • Vesti>

Rakić: Nastavak politike zastrašivanja svih slobodnomislećih Srba

“Najava da je pokrenut postupak za utvrđivanje nekakve odgovornosti člana predsedništva Srpske liste Ivana Todosijević je nastavak politike zastrašivanja svih slobodislećih Srba koji nisu nikada posustali u borbi za svoj narod i svoju Srbiju, ali ni od jasne borbe za istinu” navodi se u saopštenju predsednika Srpske liste Gorana Rakića.

“Nakon pokušaja ubistva potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića novembra prošle godine, ovo je još jedan proces kojim Priština želi da ućutka našeg Srpsku listu odnosno srpski narod kako se ne bi čula istina o stradanju i patnjama našeg naroda u zadnjih dvadeset godina” stoji u saopštenju.

Rakić dodaje da “srpski narod neće dozvoliti da se institucionalnim pritiskom i nasiljem sprovodi etničko čišćenje srpskih političkih predstavnika”.

“U nameri da sačuvamo mir pokazali, smo spremnost da sačuvamo prisebnost i ne dozvolimo da naš narod nasedne na provokacije Prištine u prethodnom periodu. Ipak, kao predsednik Srpske liste želim da upozorim Prištinu, da srpski narod neće dozvoliti da se institucionalnim pritiskom i nasiljem sprovodi etničko čišćenje srpskih političkih predstavnika u želji da se pokori i obezglavi srpski narod na Kosovu i Metohiji”

“Namera Prištine je očigledna, i mi ne možemo nemo posmatrati kako najbolje među nama blate montiranim optužnicama i proteruju ih sa Kosova i Metohije. Svaku aktivnost uperenu protiv bilo kog Srbina uzećemo najozbiljnije u razmatranje. Naša jasna poruka je da im nećemo dozvoliti da nastave sa pritiscima, terorim i proterivanjem svakoga ko im ne odgovara, sve dok ne slome slobodarski duh našeg naroda” ističe se u saopštenju.

“Pozivam i međunarodnu zajednicu, pre svih predstavnike EU, UNMIK, ali i ambasade u Prištini, da najhitnije reaguju na ove provokacije i spreče dalju eskalaciju situacije na terenu koja može naneti nesagledivu štetu na ovom prostoru” navodi se u saopštenju predsednika Srpske liste Gorana Rakića.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još