• Početna>
  • Vesti>

Porušeno postrojenje za vodu za novoizgrađene kuće u naselju Matica u Zvečanu

Noćas su nepoznati počinioci po drugi put porušili postrojenje za vodu za novoizgrađene kuće u naselju Matica u opštini Zvečan, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Zvečana Vučine Jankovića.

“Rukovodstvo opštine Zvečan najoštrije osuđuje vandalski čin razbijanja postrojenja za vodu koje se po drugi put gradi u naselju Matica u cilju regulisanja vodosnabdevanja novoizgrađenih kuća” navode u saopštenju.

Nakon uviđaja policije, rukovodstvo opštine Zvečan je održalo sastanak sa predstavnicima Kosovske policije i izvođačem radova, kako bi se ukazalo na problem devastiranja imovine opštine Zvečan, koja je ujedno imovina svih naših sugrađana i zatražilo pooštravanje i kažnjavanje počinioca koji već duže vreme devastiraju opštinsku imovinu, odnosno, imovinu svih naših građana, stoji dalje u saopštenju.

Opština Zvečan podseća da je konkursom dodelila 30 kuća u naselju Matica i da ulaže velike napore kako bi se porodice uselile u što kraćem vremenskom roku.

“Uništavajući imovinu opštine Zvečan, odnosno imovinu svih naših sugrađana, uništavamo naše napore da izgradimo bolji, moderniji i prosperitetniji Zvečan. Ne smemo da dozvolimo da se nastavi devastiranje objekata i vandalsko ponašanje pojedinaca i molimo sve sugrađane da ukoliko primete bilo kakav vanddalski čin uništenja imovine, prijave slučaj istražnim organima” zaključuje se u saopštenju iz kabineta gradonačelnika Zvečana.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica, saopštenje

Comments

Pročitaj još