• Početna>
  • Vesti>

Popović: Srbi odlučni da ostanu i opstanu uz pomoć države Srbije

Povodom jednoglasne odluke predsednika Srbije Aleksandra Vučića, direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića i predstavnika Srba sa Kosova i Metohije da učestvuju na lokalnim izborima u Severnoj Mitrovici, predsednik opštine Gračanica Srđan Popović rekao je za RTV Gračanica da je to veoma bitna odluka za srpski narod na Kosovu i Metohiji.

„Doneli smo zajedničku odluku , da izađemo na lokalne kosovske izbore u četiri opštine na severu KiM i to iz jedinog razlog , da ne bi dopustili one koji nemaju podršku naše države Srbije i srpskog naroda da dođu na vlast, jer celokupna situacija na KiM iziskuje veliku dozu ozbiljnosti. Mi kao predstavnici srpskog naroda na KiM ne smemo da prepustimo niti damo prostora ljudima koji rade po nalozima nekih drugih, a ne u koordinaciji sa Vladom Republike Srbije“.

Prema rečima Popovića, Srbi sa KiM su zahvalni predsedniku Srbije Alksandru Vučiću na dosadašnjim ulaganjima.

„Naišli smo na veliko razumevanje od strane predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, što se tiče naših inicijativa vezano za izbore na severu KiM, a sa druge strane sve ono što danas radi predsednik Vučić sa svim ulaganjima na KiM, koja su nikada veća i jako bitna za naš narod na ovim prostorima. Pre svega to garantuje održivost našeg naroda na KiM i sigurno će nam ulaganja od strane države Srbije dati još više podstreka za našu budućnost. Kao što znate takse su i dalje na snazi, naši ljudi se hrabro bore da rafovi u prodavnicama budu puni i da ne dođe da živimo na rubu egzistencije već da na neki način tražimo šansu da se pronađe neko rešenje. Najbitnije je da je naš narod rešen da ostane i opstane na KiM“, rekao je Popović.

RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još