Đurić: Srbi će ostati složni

Ljudi koji donose odluku da vozilu Hitne pomoći ne daju da pređe administrativnu liniju ne mogu da se svrstaju u red civilizovanih ljudi, poručuje direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić. Bez obzira na sve pretnje i zastrašivanja Prištine, Srbi će ostati jedinstveni, kaže Đurić.

Sa administrativnog prelaza Merdare sinoć je vraćeno sanitetsko vozilo Hitne pomoći iz Gračanice, koje je krenulo da da preuzme pacijenta u Nišu. Marko Đurić je rekao da je neshvatljivo kako ljudska bića mogu da donesu takvu odluku.

“Овај случај је да човек занеми. Позивам целу међународну заједницу да обрате пажњу на овај случај јер људи који доносе овакве одлуке не могу да се сврстају у ред цивилизованих људи”, рекао је Ђурић, гостујући у Дневнику РТС-а.

Директор Канцеларије за КиМ каже да се Срби нимало нису уплашили претњи ни Рамуша Харадинаја ни Хашима Тачија.

“Ти албански политичари би прво требало да ухапсе сами себе због свега што су радили 1999. и 2004. и да одговоре на питање како је 247.000 Срба протерано са КиМ. Кад ухапсе сами себе, онда могу да суде Србима”, напомиње Ђурић.

Коментаришући смену министра Ивана Тодосијевића због коментара да је масакр у Рачку фабрикован догађај, директор канцеларије за КиМ поручио је Приштини да покажите макар један документ и пресуду о томе па да онда изводе одлуку.

“Овде је вербални деликт са циљем да се Срби застраше. Срби ће се борити за своја права и неће то дозволити. Срби ће остати јединствени и сложни и наставиће да се са државом Србијом боре”, истиче Ђурић.

Подсећа да је на овонедељном састанку Срба са КиМ и председника Вучића усвојено неколико важних закључака.

“Нећемо доволити Албанцима да триковима преузму вођство на северу. Срби ће остати сложни, неће их упалити трикови и покушаји да се Срби изнутра фрагментирају. Срби су од Вучића могли да чују да ће држава Србија наставити са инвестицијама на Косову”, наводи директор Канцеларије за КиМ.

Izvor: RTS

Comments