• Početna>
  • Vesti>

Nikola Miljković: Stipendija Dositeja, Fonda za mlade talente, moj najveći uspeh

Jedan od dobitnika stipendije Dositeja, Fonda za mlade talente je i Mitrovčanin Nikola Miljković, student završne godine na Medicinskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Za ovu stipendiju kaže da predstavlja
njegov najveći studentski uspeh. Zašto studira medicinu, ko su mu podrška i oslonac govori u sledećoj priči.

Dvadesetčetvorogodišnji Nikola Miljković  student je šeste godine opšte medicine Univerziteta u Prištini , član je studentskog Parlamenta ovog fakulteta , student prodekan sa prosekom iznad devet, pitomac Fondacije Privrednik i dobitnik stipendije Dositeja Fonda za mlade talente.

„To je stipendija koju dodeljuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za 950 najboljih studenata Republike Srbije završnih godina“, objašnjava Miljković i dodaje da je konkurisao za tu stipendiju i da je , na svoje iznenađenje dobio.

„Medicina je bila isključivo moj izbor i posle šest godina kažem da je bio dobar“, kaže on i i stiče da nije bilo momenata kada je želeo da napusti fakultet ali da pamti kada je pao na ispitu iz anatomije.

„ Na ispit sam tada izašao na nagovor svojih prijatelja i to mi je bila „lekcija“ da na ispit izađem samo kada spremin najveći deo ili kada procenim da je to dovoljno da položim“, kaže Nikola Miljković.

Uvek sa ponosom ističe da je student Medicinskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici i da za njega ova obrazovna ustanova ima poseban značaj. Brojne su zahvalnice, povelje i priznanja koja je stekao na njemu svih ovih godina.

„Ubrzo završavan fakultet pa planiram da upišem doktorske i specijalističke studije i tražim zaposlenje u Srbiji. Želeo bih da ostanem ovde a sebe za 10 -15 godina vidim kao kombinaciju lekara kliničara i profesora koji je omiljen među studentima  koji će svoje znanje i iskustvo preneti mlađim kolegama“, ističe Nikola.

Njegove kolege i profesori za imaju samo reči hvale za aovog vrednog studenta i aktivistu.Smatraju da je stipendiju koju je dobio zaslužena.

Vredan je , uspešan , uporan i trudi se da uspe u svemu što poželi, dobar je čovek i kolega, jedinstveni su u oceni njegove kolege Danijela Vićentijević,Nemanja Biševac, Luka Jovanović.

“Želimo da postignemo da ti mladi ljudi budu prepoznati u naučnoj zajednici ali i u društvu . Najbolju među njima su pohvaljeni i dajemo im posebno mesto zato sa ponosom naglašavam da je Nikola  jedan od najboljih i najpriznatijih , ističe dekan Medicinskog fakulteta doktor Suzana Matejić.

Nikola Miljković primer je kako se u životu može postići sve samo onda ako dovoljno jako  želimo i uložimo najveći trud i napor, onda je uspeh zagarantovan.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još