• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Lično bih voleo da učestvuju na izborima ali im to nisam na takav način rekao

“Nemojte niko da dodje 19. ako tako ne oseća, nećemo mi ništa na silu , hoćemo sve mirnim putem, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić , apelujući na sve one koji neredom hoće da miniraju ono što rade”. Mi smo protiv nasilja , ne želimo ništa na silu a svi oni koji hoće bilo šta na silu nećemo podržati,
rekao je predsednik Aleksandar Vučic na konferenciji za novinare posle sastanka sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije u Beogradu. “Pozivam sutra sve na skup u Novom sadu, i ako bude kise svejedno , sutra će govoriti i Istvan Pastor i Ivica Dacic i mnogi drugi , ona ćemo 19 .ovde imati i mnogo ljudi koji nisu iz sveta politike , neke od legendarnih zvezda iz različitih oblasti.” rekao je Vučic

Na pitanje novinara vezano za izbore za gradonačelnike u četiri opštine na Kosovu, da je ovo očigledno provokacija , i kako bi zapad reagovao da Srbija raspiše izbore i kome ide na ruku unutrašnja destabilizacija Srbije, Vučić je odgovorio da se očigledno vidi kome to ide na ruku ali da on o tome ne bi javno da govori, naš narod je pametan i to razume.

“Albanci imaju podršku Amerikanaca da od Srba prave Srbe poslušnike. I svi se prave da ne vide, ćute. Žele da ukinu Srbima pravo na mišljenje, drugačiji stav, žele da postoje samo Tačijeva i Haradinajeva istina, po kojoj su to divni momci koji su se borili protiv zločinaca”, navodi predsednik.

“To je smisao svega što rade. Zato im smeta Srpska lista, jer hoće da rade, razgovaraju i dogovaraju se sa državom Srbijom. Zato svi mediji pod direktnom zapadnom kontrolom rade protiv Srpske liste. Zato Srbe nisu ni pitali za izbore rapisane za 19. maj”, navodi Vučić. 

Pozvali ste Srbe da učestvuju na izborima , šta oni kažu kako obrazlažete vas poziv, pitao je novinar N1

“Mi smo čekali 24 sata i duže nije bilo reakcije naših političkih protivnika, yato što čekaju da čuju šta će biti naša odluka a i svakako bi napali bilo kakvu odluku.Ako mene lično piate da li bih podržao da učestvuju ili ne, ja bih, ali to im nisam na taj način rekao a postoje mnoge opcije iza toga.Da pobede na izborima i pokažu koliko su jači od albanskih štićenika i miljenika , a ako ne budu zadovoljni opet neka podnesu ostavke , pa neka ovi opet raspišu izbore. Neka se vidi da Srbi imaju podršku u svom narodu”rekao je predsednik Vučić.

Na kraju je rekao da za skup u Novom Sadu sutra očekuje novosadjane ,a da na skupu u Beogradu očekuje ljude ne samo iz svih krajeva Srbije već najviše sa Kosova i Metohije.

Izvor Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još