• Početna>
  • Vesti>

Gonđe Čauši kandidatkinja za gradonačelnicu Severne Mitrovice

Lider PDK, Kadri Veselji, potvrdio je danas da će ova partija imati kandidate za gradonačelnika u sve četiri opštine na Severu, javlja prištinska “Koha Ditore”. Pored PDK, učešće na izborima je najavila i Srpska lista, ali imena kandidata ove partije još uvek nisu poznata.

Za sada je poznato samo ime kandidatkinje PDK za Severnu Mitrovicu, Gonđe Čauši, dok će imena preostala tri kandidata ove stranke biti najavljena u narednim danima.

“Znam da imamo izazove na Severu, sada su raspisani vanredni izbori po Ustavu Republike Kosovo. Postoji ogranak PDK na Severu i učestvovaćemo na izborima. Mi smo vodeća partija sa najvećom podrškom još od 2017. u sve četiri severne opštine. Gonđe Čauši je bila kandidatkinja za gradonačelnicu opštine Severna Mitrovica i 2017. , biće i sad i imamo poverenja da će građani pokazati istu veru u nas kao i 2017. i da ćemo pobediti u opštini Severna Mitrovica“, rekao je Veselji.

Čauši je za sada prva kandidatkinja neke političke partije za gradonačelnicu Severne Mitrovica, a Srpska lista je pre nekoliko sati najavila da će učestvovati u ovim izborima da ne bi “neki Albanac ili srpska marioneta” preuzeli rukovodstvo nad opštinama sa srpskom većinom na Severu.

Izvor: Kossev / Koha ditore

Comments

Pročitaj još