• Početna>
  • Vesti>

Vučević u K. Mitrovici: Pitanje Srba na Kosovu i Metohiji uslovljava pitanje cele Srbije

Potrebno je da budemo mudri i strpljivi i da čuvamo državne  interese, a pre svega Srbe na Kosovu i Metohiji, poručio je večeras u Kosovskoj Mitrovici gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

On je nakon sastanka sa predsednikom Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandrom Spirićem, u obraćanju novinarima rekao da nije posao onih koji dolaze sa područja centralne Srbije ili Vojvodine da daju neke snažne političke parole kada posete Kosovo i Metohiju, već da dođu i vide šta je moguće učiniti da se narodu pomogne.

Vučević  je poručio da nakon svih jednostranih poteza Prištine od kojih je poslednji raspisivanje lokalnih izbora na severu Kosova,  očekivanja od sutrašnjeg susreta predstavnika Srba sa predsednikom Vučićem su velika.

„Pitanje Srba na Kosovu i Metohiji  uslovljava pitanje cele Srbije.  Moramo da pričamo o budućnosti, a ne o prošlosti ili sukobima između Srba.  Siguran sam da ćemo mudrošću, ozbiljnošću i odgovornošću predstavnika Srba na Kosovu i Metohiji,  državnog vrha Srbije uspeti da odgovorimo na sve izazove i probleme, da budemo pametni, strpljivi, da čuvamo naše državne interese,  a pre svega da čuvamo Srbe na Kosovu i Metohiji” rekao je gradonačelnik Novog Sada.

“Nije jednostavan period, pre svega za Srbe na KiM, ali ako smem da kazzem, a kad je i bio? Borićemo se zajedno, političkim sredstvima, da sačuvamo naš narod  Po nekim pitanjima moramo biti jedinstveni , a ima li važnijeg pitanja od sudbine Srba na Kosovu i Metohiji? To pitanje ustvari uslovljava pitanje cele Srbije” istakao  je Vučević.

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovskas Mitrovica Aleksandar Spirić rekao je da je poseta delegacije iz Novog Sada i podrška koja se upućuje narodu na Kosovu i Metohiji,  potvrda trajne i neraskidive veze sa  državom Srbijom, sa Vojvodinom, i sa tamošnjim srpskim narodom.

„Izazovi za srpski narod su danas veoma veliki, i u ovom momentu jako je važna podrška samog Beograda, Novog Sada, predsednika Aleksandra Vučića i Kancelarije za Kosovo i Metohiju . U ovom momentu su jako važni solidarnost i jedinstvo kako bi održali trajne  i neraskidive veze sa državom Srbijom . Ovo je momenat da svi zbijemo redove i sačuvamo  svoja ognjišta i  potvrdimo stav da odavde nema nazad, da ostajemo ovde da gradimo bolje i perspektivnije prilike za život nas i naših porodica. Ne samo na prostoru našeg grada, već svuda na Kosovu i Metohiji gde srpski narod živi“ poručio je Spirić.

Izvor: Radio Kosovska MItrovica

Comments

Pročitaj još