• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Nastavljaju se pritisci albanskih lidera na Srbe i Srpsku listu

Foto: Srpska lista

“Nastavljaju se pritisci albanskih lidera na srpski narod i Srpsku listu. Odlukom da se zbog izrečene istine smeni ministar Ivan Todosijević je najbolji dokaz da Priština nije spremna da se suoči sa prošlošću, ali i sa odlučnošću članova Srpske liste da uvek i na svakom mestu brane srpski nacionalne interese, i podsećaju na stradanje srpskog naroda” navodi se u saopštenju Srpske liste.

“Napadi na člana predsedništva Srpske liste Ivana Todosijevića, kao između ostalog i na Vesnu Mikić i Nenada Rikala, pokazuju nažalost i spremnost pojedinaca iz redova našeg naroda da zarad šake evra izdaju svoj narod i potkazuju najbolje među sobom” ističe se u saopštenju.

Iz Srpske liste dodaju da bi ih “više zabrinulo da njihove predstavnike u Prištini tapšu po ramenu, nego što ih zbog vernosti prema svom narodu i svojoj državi smenjuju”.

“Podsećamo međunarodnu zajednicu da su ove smene članova Srpske liste primer etničke netrpeljivosti, kršenja ljudsih prava i uvođenje verbalnog delikta, kao i pokušaj da se umesto legalnih srpskih predstavnika iza kojih stoje skoro svi Srbi na Kosmetu imenuju poslušnici koje je naš narod već prozvao pravim imenom – “privatni Srbi kosovskih Albanaca” zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još