• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Srbija pažljivo prati situaciju i preduzima odlučne korake

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa načelnicima pet upravnih okruga sa Kosova i Metohije povodom zaoštravanja političke i bezbednosne situacije izazvanog najnovijim jednostranim i provokativnim aktima Prištine.

Načelnici okruga sa prostora južne pokrajine preneli su zabrinutost Srba sa Kosova i Metohije zbog očiglednih nastojanja Prištine da se potpuno zanemari politička volja srpskog naroda u pokrajini i ponište sva njegova kolektivna prava.

Posebnu zabrinutost načelnici okruga izrazili su zbog sve češćih pojedinačnih napada na Srbe i njihovu imovinu, koji, kako su ocenili, imaju obeležje organizovane kampanje zastrašivanja i unošenja nemira u srpsku zajednicu, čemu su najizloženiji žitelji enklava.

Direktor Đurić je apelovao na strpljenje i uzdržanost, naglasivši da Srbija pažljivo prati situaciju i da preduzima odlučne korake kako bi se Priština odvratila od namere da destabilizuje region.

Bezbednost i položaj srpskog naroda na Kosovu i Metohiji su, prema njegovim rečima, najveća briga Vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, i biće učinjeno sve da se negativne posledice jednostranih poteza Prištine preduprede i anuliraju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još