Vučić Skotu: Priština je ukinula dijalog

Ako Priština povuče takse, Srbija je spremna da razgovara, rekao je predsednik Aleksandar Vučić američkom ambasadoru. Kajl Skot ističe da je zajednički interes i Srbije i Prištine, ali i međunarodne zajednice, da se postigne kompromis.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora SAD u Srbiji Kajla Skota, sa kojim je razgovarao o budućnosti dijaloga Beograda i Prištine i situaciji u regionu, navodi se u saopštenju Službe za saradnju s medijima predsednika.

Predsednik Vučić je istakao da je, neispunjavanjem jedinog uslova iz Briselskog sporazuma, a to je formiranje ZSO, usvajanjem platforme o pregovorima, formiranjem vojske Kosova i uvođenjem taksi na robu iz Srbije, Priština ukinula dijalog.

Naglasio je da je međunarodna zajednica ranije trebalo da se bavi problemima koji su doveli do zastoja u dijalogu, naročito pokušajima ukidanja taksi na srpsku robu.

“Nisam optimista, ali ako Priština povuče takse, Srbija je spremna da razgovara”, naveo je predsednik Vučić.

Ambasador Skot je naglasio da SAD podržavaju povratak dijalogu i istakao da je neophodno naći način za nastavak razgovora, jer je zajednički interes i Srbije i Prištine, ali i međunarodne zajednice, da se postigne kompromis.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još