• Početna>
  • Vesti>

“Kruna” pred više od pet hiljada ljudi u Amsterdamu

Mitrovčanka Nevena Božović, predstavnica Srbije na Pesmi Evrovizije 2019, izvela je pesmu “Kruna” prvi put uživo pred evrovizijskom publikom.

Najvećem predevrovizijskom događaju “Eurovision in Concert” u poznatoj koncertnoj dvorani “AFAS Live” u Amsterdamu prisustvovalo je više od pet hiljada fanova Evrosonga.

Već 11 godina Eurovision in Concert održava se u glavnom gradu Holandije i u evrovizijskom svetu predstavlja glavnu probu pred odlazak na Pesmu Evrovizije, koja se ovog maja održava u Izraelu. Kao i ranijih godina, i ove je većina zemalja učesnica poslala svoje predstavnike u Amsterdam, kako bi izveli pesmu kojom će se takmičiti u Tel Avivu, a u subotu uveče mogli smo da čujemo čak 28 evrovizijskih predstavnika. Među njima je bila i predstavnica Srbije, Nevena Božović, koja je prvi put uživo izvela svoju numeru pred ljubiteljima Evrovizije nakon trijumfa na Beoviziji.

Reakcije su više nego pozitivne – publika, akreditovani novinari, komentari na društvenim mrežama, svi su jednoglasni u oceni da je Nevena jedan od najboljih vokala ovogodišnjeg izdanja Pesme Evrovizije i da “Kruna” zaslužuje prolazak u finale i visok plasman.

Nekoliko sati pre samog koncerta, evrovizijski predstavnici prisustvovali su konferenciji za medije na kojoj je više od 200 akreditovanih novinara imalo priliku da ih intervjuiše i iz “prve ruke” sazna sve o pesmama i izvođačima. Velikom broju evropskih medija predstavnica Srbije već je poznata od ranije, kao jedini izvođač koji je svoju zemlju predstavljao ne samo na takmičenju za Pesmu Evrovizije, već i na Dečijoj Pesmi Evrovizije, kada je osvojila treće mesto. Novinare je najviše zanimala pesma, njena poruka i kakav nastup može da se očekuje od Srbije ove godine, a ono što je Nevena najviše želela da istakne jeste da je “Kruna” prva pesma koju je sama pisala za sebe, te da zbog toga nosi posebnu odgovornost i emociju. Scenski nastup ostaće tajna do prve probe u Tel Avivu, koja je zakazana za početak maja.

Nevena Božović boraviće tokom ove nedelje u Izraelu, gde će snimati srpsku razglednicu. Pored toga, evrovizijske fanove obradovaće akustičnom verzijom “Krune”, a uskoro se očekuju verzija na engleskom jeziku sa simfonijskim orkestrom i zvanični spot za srpsku pesmu na Evrosongu u Tel Avivu.

Izvor:RTS , Radio Kos. Mitrovica

Comments

Pročitaj još