KFOR donirao lekove Domu zdravlja u Goraždevcu

Italijanski kontigent KFOR-a uručio je lekove Domu zdravlja u Goraždevcu, javio je  Radio Goraždevac. Primopredaji lekova prisustvovali su komandant italijanskog KFOR-a Đanfranko Di Marko i doktorka Mirjana Drigant.

Đanfranko Di Marko je objasnio da su ovo lekovi koji oni „dobijaju od institucija i raznih apoteka u Italiji“, te nagovestio da će za ovaj Dom zdravlja „ubuduće biće više lekova“.

„Ovo su odlični lekovi, dosta su skupi, i trebalo bi da se koriste za odgovarajuću primenu“, navela je dr. Drigant iz goraždevačkog Doma zdravlja.

Slobodan Petrović, službenik kancelarije za zajednice u Opštini Peć, zahvalio se KFOR-u na pomoći. Naglasio je da ovo „nije prva pomoć koju je KFOR dao Domu zdravlja“ i podsetio na to da je u prošlosti pomogao i oko bezbednosne situacije. Istakao je pomoć KFOR-a u lekovima i raznim projektima, kako za „omladinu tako i za selo“.

Neophodne lekove je obezbedio italijanski CIMIC, te je na primopredaji u Domu zdravlja Goraždevac nagovešteno da će „oni nastaviti da pomažu ovu zdravstvenu ustanovu“.

Izvor Radio Goraždevac,KoSSev

Comments

Pročitaj još