• Početna>
  • Vesti>

Otvoreno pismo Vesne Mikić Haradinaju i stranim misijama

Nedavno smenjena zamenica ministra pravde u kosovskim institucijama Vesna Mikić, uputila je otvoreno pismo kosovskom premijeru Ramušu Haradinaju i predstavnicima međunarodne zajednice, u kojem ističe da je cilj njene smene da se iz institucija trajno uklone legitimno izabrani predstavnici Srba koji razmišljaju svojom glavom.

“Pravi uzrok mog razrešenja gospodine Haradinaj leži u vašoj otvorenoj nameri da trajno uklonite legitimno izabrane predstavnike Srba koji razmišljaju svojom glavom, koji svojim prisustvom u kosovskim institucijama ne žele da budu samo dekor ili ikebana koju ćete pokazivati predstavnicima međunarodne zajednice kako bi ste prikazali lažnu multietničnost i sraman privid demokratije”, navela je Mikićeva u pismu.

Mikićeva naglašava da takav potez Haradinaja oslikava njegovu tendenciju da se okruži, kako kaže, podobnim Srbima.

“Ovakav potez oslikava vašu otvorenu tendenciju da se okružite podobnim Srbima, koji će zarad lične egzistencije oćutati sve uvrede i neistine koje iznosite svakodnevno na račun mog naroda, koji će govoriti samo ono što im Vi budete dozvolili, odnosno istinu koja Vama odgovara i koju jedino želite da čujete”, dodala je Mikićeva.

Obratila se i predstavnicima međunarodne zajednice na Kosovu.

“Poštovani predstavnici međunarodne zajednice na KiM, krajnje je vreme da se ozbiljno zapitate da li je Vaše zatvaranje očiju pred nepravdom koju moj narod trpi na Kosovu i Metohiji već 20 godina, u nameri da se u 21. veku u srcu moderne Evrope stvori monoetnička država sa tendencijom da svoje aspiracije proširi i na susedne zemlje i podrška ovakvih i sličnih odluka koje su u najmanju ruku nehumane, anticivilizacijske i antidemokratske, vaš osnovni cilj i razlog prisustva na ovoj teritoriji”, poručila je Mikićeva u pismu.

Haradinaj je smenio Vesnu Mikić, nakon što je ona na društvenim mrežama povodom dvadesete godišnjice od NATO agresije napisala “da je nad jednom suverenom zemljom koja se deceniju unazad borila protiv albanskog terorizma u okviru svojih granica, izvršen namerno planirani genocid od strane NATO alijanse”.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još