• Početna>
  • Vesti>

Snežana Džogović, Jovana Jovanović i Dunja Đurić najbolji recitatori mitrovačkih škola

Opštinska recitatorska smotra „Pesniče naroda mog“ održana je danas u Kosovskoj Mitrovici a od 35 recitatora koliko ih je učestvovalo, prema odluci stručnog žirija, najbolji su bili Dudja Đurić u najmlađoj kategoriji, Jovana Jovanović  u srednjoj i Snežana Džogović u kategoriji srednjoškolaca.

U nadmetanju su učestvovali učenici svih škola sa područja Kosovske MItrovice.

Diplomama su nagrađena  prva tri mesta a žiri je u hodu doneo odluku da uvede i četvrto mesto za đake kojima je zbog posebnog potencijala, pružna još jedna šansa u sledećem krugu takmičenja.

Svi oni će 6. aprila nastupiti na okružnoj smotri koja će se takođe održati u Mitrovačkom dvoru. Najbolji recitatori  u ove  tri kategorije, predstavljaće naš okrug na republičkom takmičenju, koje se tradicionalno organizuje u maju mesecu u Valjevu.

„Do poslednjeg trenutka nisam znala koju ću pesmu kazivati i odlučila sam se za pesmu Govorim mami u pidžami jer majka uvek u meni budi najjače emocije“kaže Snežana.

„Recitovala sam pesmu „Roditeljica i roditelj“ i vrlo sam zadovoljna i srećna jer sam se baš potrudila oko ove recitacije i trud se uvek isplati“  ističe Jovana Jovanović.

Dunja Đurić je pobedila recitujući „Drhturavu pesmu“ Mike Antića.

O pobedniku je odlučio žiri u sastavu: Marija Miljković, asistent na Katedri za srpsku književnost i jezik na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici,  Lenka Milojević, takođe  asistent na Katedri za srpsku književnost i jezik na Filozofskom fakultetu i dramska umetnica Milica Mandić.

Organizator smotre je Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge a pokrovitelj Privremeni organ Opštine Kosovska Mitrovica.

Izvor: Radio Koovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još