Opština Gračanica opremila sedam dečijih parkova

Opština Gračanica opremila je i u potpunosti uredila dečije parkove u okviru ukupno sedam vaspitno obrazovnih ustanova na teritoriji opštine. 

Predsednik Srđan Popović danas je obišao dečije vrtiće i osnovne škole gde su instalirani dečiji rekviziti.

U pratnji direktorice opštinskog odeljenja obrazovanja Brankice Ničić predsednik opštine Gračanica Srđan Popović je najpre obišao  vrtić „Đurđevak“, jednu od sedam ustanova koje je opština opremila najsavremenijim dečijim rekvizitima. Mališani su pesmom i igrom zahvalili na poklonu.

Mali Ognjen iz Gračanice, koji vrtić pohađau starijoj grupi sa svojim vršnjacima uživa u novoopremljenom parku.

„Hvala svima koji su nam ovo doneli. Mi smo svi oduševljeni, uživamo. Najviše mi se sviđa tobogan“, kaže Ognjen.Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović kazao je da će opština Gračanica nastaviti da ulaže u razvoj, vaspitanje i obrazovanje dece koja su budućnost svakog društva.

„Danas mi je puno srce kad vidim ovu radosnu i srećnu decu. Drago mi je da iz dana u dan broj dece na teritoriji opštine Gračanica raste. Mi svakodnevno moramo da pokazujemo odgovornost prema ovoj deci jer su ona naša budućnost. Pored ovog dečijeg igrališta opština Gračanica je završila još sedam dečijih igrališta između ostalih u Romskoj mahali, Livađu i još nekim mestima a u planu nam je uređenje  svih parkova na teritoriji opštine. Za sada smo uspeli da završimo sedam ali nastavljamo dalje“, kazao je Popović tokom posete vrtiću u Gračanici.

Verica Arsić direktorica vrtića „Đurđevak“ koje sa svojim ispostavama u drugim mestima ali i zajedno sa ostalim vrtićima na teritoriji opštine  Gračanica pohađa ukupno oko 500 dece kaže da radost na njihovim licima govori koliko im znači ovako uređeni park u okviru ustanove gde dnevno provode osam do devet sati.

„Jedno veliko hvala i predsedniku i opštini Gračanica. Mi smo u tri objekta dobili svu ovu opremu. Danas radost dele i deca u Lapljem Selu i Čaglavici i Gračanici. Vidite njihova nasmejana lica. Nama je olakšan rad jer deca sada kada izađu u dvorište imaju čime da se igraju i čime da se bave tako da u njihovo ime u ime zaposlenih roditelja još jednom veliko hvala“ rekla je Verica Arsić.

Brankica Ničić direktorica opštinskog odeljenja obrazovanja navela je da je projekat realizovan preko ovog odeljenja i da će rad na njegovom nastavku uslediti vrlo brzo.„Ovde je reč o dugoročnom projektu,  projektu na dve godine. Vrednost projekta je 180 hiljada evraa u skorijoj budućnosti planiramo potpuno uređenje parkova i u ostalim predškolskim ustanovama“, kazala je Brankica Ničić.

Osim uređenja parkova u „Đurđevku“ koje obuhvata dečiji park u Gračanici i Čaglavici opština Gračanica opremila je i park u okviru Doma kulture u Gračanici, vrtiće u Lapljem Selu i Donjoj Gušterici, park u okviru Doma kulture u Dobrotinu  kao i školsko dvorište u Lepini.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još