Građani Rusije šalju tonu lekova na KiM

Građani Rusije prikupili su tonu lekova za apoteke i Zdravstveni centar u Kosovskoj Mitrovici, koji su iz Moskve dopremljeni na beogradski aerodrom, izjavio je predstavnik Ruske humanitarne misije Jevgenij Primakov, koji je poslanik ruske Dume.

Spisak lekova napravljen je u saglasnosti sa potrebama Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici, čija su skladišta lekova ispražnjena kao i rafovi u apotekama, rekao je Primakov na konferenciji za novinare u Beogradu i ocenio da je ta bolnica jedinstvena jer može da pomogne svim ljudima.

Ruski poslanik izrazio je očekivanje da će procedura na carini na aerodromu, započeta 26. marta, ubrzo biti gotova kako bi lekovi što pre stigli na KiM.

On je osudio takse koje je Priština uvela na robu iz Srbije i ocenio da izgleda da su ” pritisci iz Vašingtona i Brisela na Prištinu nedovoljni i neiskreni”, rekao je Primakov i dodao da je dužnost Ruske humanitrane misije upravo da pomaze ljudima koji su lišeni osnovnih ljudskih prava.

Primakov je rekao da je do sada ta humanitarna organizacija u centalnoj Srbij i na KiM realizovala pomoć vrednu oko pola miliona evra, da su renovirali vrtiće, izgradili deo puta do sela Putinovo, obezbedili ambulantna vozila …i da su tu uvek kad treba,

Takođe, najavio je da planiraju da opreme školu u Zubinom Potoku, kao i da na školu ili bolnicu u Raškoj postave solarne ploče.

Izvor: TV Most / Tanjug

Comments

Pročitaj još