Han u dvodnevnoj poseti Srbiji

Evropski komesar za pristupne pregovore doputovaće danas u Beograd u dvodnevnu posetu Srbiji, gde će sastati sa liderima vlasti i opozicije i biće nominovan za ambasadora Omladinskih sportskih igara.

Johanes Han će sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić otvoriti obnovljenu Golubačku tvrđavu.

“U Beogradu 28. i 29. marta komesar Han će ponoviti neophodnost međupartijskog dijaloga i napredovanja u oblasti demokratije i vladavine prava zarad dobrobiti društva i kretanja Srbije na njenom evropskom putu”, saopštila je Evropska komisija.

Inače, EU je bila jedan od glavnih donatora u rekonstrukciji ove tvrđave koja je jedan od najimpresivnijih dragulja kulturnog nasleđa Srbije”, navodi se u saopštenju Komisije.

U Briselu napominju da u EU vrednuju kulturu i da Unija u mnogome podržava kulturno nasleđe Srbije koje između ostalog utiče na otvaranje novih radnih mesta na lokalu i ukupni privredni rast.

Tokom posete Srbiji komesar Han će biti i imenovan za ambasadora Omladinskih sportskih igara.

U Srbiju dolazi nakon posete BiH, gde će u Sarajevu razgovarati sa domaćim zvaničnicima i civilnim društvom o reformama neophodnim za napredak BiH na putu evrointegracija.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sa evropskim komesarom u 19.30 sati u Vili “Mir”.

Izvor: Tanjug, RTS

Comments

Pročitaj još