Hodžaj: Taksa naškodila odnosima sa našim partnerima

Potpredsednik Vlade Kosova Enver Hodžaj rekao je da je uvođenje takse na uvoz robe iz Srbije i BiH naškodilo odnosima sa partnerima Kosova.

On je sinoć u emisiji “Analiza dana” na RTK3  rekao da primena takse može da onemogući postizanje sporazuma sa Srbijom.

“Ova tema je istrošena, biće novosti nekom novom odlukom u Vladi o ovom pitanju. Ali jedno je sigurno, taksa je naškodila odnosima sa našim partnerima. Taksa može onemogućiti da tokom 2019. godine dođe do konačnog sporazuma sa Srbijom”, rekao je on.

Hodžaj smatra da je dijalog sa Srbijom nemoguć bez opozicionih partija, posebno bez najveće opozicione partije DSK. Kako navodi “za postizanje sporazuma sa Srbijom je najpre potrebno jedinstvo”.

“Ja neću da dajem savete kolegama iz drugih partija, oni sami odlučuju o svojim stavovima, ali apelujem na ujedinjenje kada je u pitanju dijalog sa Srbijom“, istakao je Hodžaj.

Što se korigovanja granica tiče Hodžaj je rekao da takva formulacija neprihvatljiva u ovom trenutku za DPK. On je istakao da će se o tome raspravljati tek nakon priznanja Kosova od strane Srbije.

“Pitanje granica na Balkanu je osetljivo, kao što je primer Albanije sa Grčkom, pitanje koje se decenijama ne rešava. I mi moramo rešiti pitanje demarkacije sa Srbijom, ali sada nije trenutak da govorimo o tome, o tome će eksperti odlučiti na kraju kao što se rešila demarkacija sa Makedonijom ili Crnom Gorom. Znači, samo nakon priznavanja od Strane Srbije možemo govoriti o demarkaciji granica koje ne možemo sada nazvati korigovanjem…“.

Izvor: RTK 2

Comments

Pročitaj još