• Početna>
  • Vesti>

Eparhija o nesporazumu sa TV Most: Snimanje nije blagovremeno najavljeno

Episkop Raško-prizrenski Teodosije poslao je dopis na adresu Televizije Most u kome je objašnjen nesporazum koji se u nedelju dogodio u Kosovskoj Mitrovici, kada našoj ekipi nije bilo omogućeno da uradi prilog iz crkve Svetog Dimitrija, gde je u poseti bila delegacija srpskih opština iz Republike Srpske.

“Budući da ekipi TV Most, 24. marta ove godine, nadležni sveštenik u Kosovskoj Mitrovici nije dozvolio snimanje unutar hrama Sv. Dimitrija, dužni smo da Vas podsetimo na pravilo koje važi u svim Eparhijama Srpske Pravoslavne Crkve, a to je da se sve medijske aktivnosti prethodno moraju najaviti i za snimanje blagovremeno tražiti dozvola. Vaša ekipa ovu posetu nije prethodno najavila našoj Eparhiji. Očekujemo da ubuduće poštujete ustaljeni crkveni poredak i blagovremeno tražite od Eparhije dozvolu za eventualno snimanje u našim hramovima i manastirima”, stoji u pismu koje je potpisao Episkop Raško-prizrenski Teodosije.

Redakcija Televizije Most ovim putem zahvaljuje episkopu Teodosiju na pojašnjenju, kako navode, jedne neprijatne situacije u kojoj su se našle naše kolege. “Razumemo da je u pitanju bio samo nesporazum vezan za najavu našeg dolaska da medijski ispratimo događaj u crkvi Svetog Dimitrija toga dana. Televizija Most će, kao i do sada što je to činila, sa dužnom pažnjom i odgovornošću, pratiti sve događaje koji se tiču Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji, i uvereni smo da se slični nesporazumi u budućnosti neće dešavati” navodi redakcija Mosta.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još