• Početna>
  • Vesti>

VD rektora Zdravko Vitošević održao prvi sastanak sa Kolegijumom Univerziteta

Vršilac dužnosti rektora Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici prof. dr Zdravko Vitošević održao je danas prvi sastanak Kolegijuma Univerziteta koji čine dekani deset fakulteta koji funkcionišu u okviru ove visokoškolske ustanove i tom prilikom upoznao se sa trenutnom situacijom.

Na sastanku je ustanovljeno da se celokupna obrazovno-naučna delatnost na svim fakultetima obavlja redovno , a u skladu sa programom Ministarstva obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja  Vlade Republike Srbije, saopšteno je iz Rektorata.

„U skladu sa svojom pozicijom u sistemu visokog obrazovanja Republike Srbije, Univerzitet će nastaviti da realizuje sve programske ciljeve i planove Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, čiji je Univerzitet neotuđivi deo, na ponos svih zaposlenih, studenata i naroda na prostoru Kosova i Metohije. Uz svesrdnu i nesebičnu pomoć resornog ministarstva, Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Vlade Republike Srbije, Univerzitet će nastaviti da bude stub opstanka i baza intelektualnog razvoja na Kosovu i Metohiji“ stoji u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali i student prorektor i predsednik Studentskog parlamenta Univerziteta.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još