• Početna>
  • Vesti>

Zvečan: Položeni venci i odata počast stradalima u NATO bombardovanju

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Željko Jović , rukovodstvo opštine i građani Zvečana položili su vence i odali počast stradalima u NATO bombardovanju u centru Zvečana i na Spomenik stradalom vojniku u selu Žerovnica. Jović je rekao da su u ovim teškim vremenima, i na dan kada odajemo počast stradalima , država Srbija i Kancelarija za KiM uz svoj narod i uvek će i biti .

Te daleke 1999.godine, trinaest porodica iz Zvečana zavijeno je u crno. Izgubljeni su nevini životi u NATO bombardovanju i od ruku albanskih terorista. Njima je danas služen parastos, a njihovi sugrađani su im odali počast.

“Povod za agresiju na našu zemlju bila je tzv.humanitarna katastrofa na KiM, izmišljeni Račak. A upravo su oni koji su sve to izmislili činili najveća zlodela na KiM, za koja niko do dan danas nije odgovarao. Činili su zločine pre NATO agresije, ubijali dobre srpske domaćine i policajce na svom radnom mestu. Svoj krvavi pir nastavili su u toku agresije i nakon toga, dolaskom tzv. mirovne misije na Kosovu i Metohiji. Sa teritorije opštine Zvečan stradalo je što od NATO bombi, što od šiptarske ruke, 13 naših sugrađana. Na nama je obaveza da se, ne samo 24.marta, nego svakog dana sećamo svih onih koji su dali svoj život za Srbiju. Najveća vrednost koju čovek može da žrtvuje je život položen na braniku otadžbine za budućnost svog naroda”, istakao je Ivan Todosijević, predsednik Privremenog organa opštine Zvečan.

“Danas bih želeo, sa ovog mesta, da poručim svima da borba za Srbiju i srpski narod traje i dalje, dvadeset godina nakon završetka rata. Moramo se svim snagama truditi i boriti, kao što su se oni borili i zato, neka im je večna slava i hvala”, rekao je Vučina Janković, gradonačelnik Zvečana.

Polaganju venaca na spomen obeležje stradalima u NATO agresiji, prisustvovao je i zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Željko Jović. On je poručio da je i u ovim teškim vremenima, na dan kada odajemo počast stradalima, država Srbija i Kancelarija za KiM uz svoj narod i da će uvek biti.
“Nama, braćo i sestre, ostaje da se sećamo, da budemo saborni, da budemo zajedno. Samo zajedno možemo da pobedimo sve nesreće koje nisu prošle, koje će verovatno biti i teže i veće, izazovi koji nas čekaju neće biti nimalo laki. Još jednom, neka je slava i hvala svim našim mučenicima i herojima”, naglasio je Jović.

Zamenik direktora za Kosvo i Metohiju Željko Jović, predstavnici opštine Zvečan i delegacija bratskih opština iz Republike Srpske, položili su vence i odali počast na spomen obeležje stradalom vojniku Božidaru Božoviću u Žerovnici.
Opština Zvečan je i ove godine, kao i svih prethodnih, dodelila jednokratnu pomoć porodicama stradalih u NATO agresiji.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još