• Početna>
  • Vesti>

Veselji zahteva zatvaranje kazina i kockarnica, inspektori i u Severnoj Mitrovici

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji, zatražio je od Vlade da odmah zatvori sve kockarnice i kazina, prenosi “Gazeta Express”.

Kako “Radio Kontakt plus” saznaje, inspektori uz asistenciju Kosovske policije, pokušali su danas u Severnoj Mitrovici da uruče rešenja, koja se tiču rada kockarnica i kazina, vlasnicima ovdašnjih kladionica.

Sve se dešavalo oko podneva u ulici Lole Ribara, kada je veće prisustvo Kosovske policije u ovoj ulici privuklo pažnju građana.

U to vreme, kako saznaje “Radio Kontakt plus”, kladionice u ovoj ulici, bile su zatvorene.

Veselji je nakon sastanka Predsedništva skupštine rekao da rezolucija koja će biti usvojena danas u Skupštini za zatvaranje kockarnica i kazina treba da bude odmah implementirana od strane Vlade, te je zatražio od policije sprovođenje zakona i preduzimanje svih mera.

On je dodao, da Kosovo neće dozvoliti da mladi ljudi i čitavo društvo postanu žrtve prevare koja se dešava u kockarnicama i kazinima.

“Sudbina naših građana nije kazino ili igre na sreću, ali to je posao i ekonomski razvoj za koje su odgovorne institucije Republike Kosovo”, rekao je Veselji.

Prema statistici poreske uprave Kosova, na Kosovu trenutno postoje 23 preduzeća koja su specijalizovana za klađenje u raznim sportovima, koji zajedno imaju 124 lokala.

Pored toga, postoji i 17 preduzeća koja imaju 1538 licenciranih automata i 43 ruleta.

 

Izvor: Radio Kontakt plus

Comments

Pročitaj još