• Početna>
  • Vesti>

Delegacija Saveza opština i gradova Republike Srpske u poseti Kosovu i Metohiji

Pod pokroviteljstvom Kancelarije za Kosovo i Metohiju, a u organizaciji Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Republike Srpske, delegacija Saveza opština i gradova Republike Srpske od danas boravi u poseti Kosovu i Metohiji. Delegaciju predvodi predsednik Odbora Milorad Arlov i predstavnici opština i gradova Trebinje, Jezero, Čelina, Teslić i Šamac

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije pokrovitelj je četverodnevnog boravka delegacije iz Republike Srpske na Kosovu i Metohiji. Delegaciju uz lokalne predstavnike sa Kosova i Metohije dočekaće i Željko Jović zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Planirano je da delegacija obiđe srpske sredine i manastire  na Kosovu i Metohiji, a za danas u 17 časova predviđen je svečani doček i prijem u prostorijama Udruženja “Podrži me” koji se nalazi u zgradi koju je na inicijativu Odbora 2014.godine sagradila vlada Republike Srpske.

Delegacija predvođena predsednikom Odbora Miloradom Arlovom i zamenikom direktora kancelarije za KiM Željkom Jovićem posetiće opštine severa KIM, opštinu Gračanica, Goraždevac, Turistički kompleks Rajska Banja u Banjskoj, manastire Pećka Patrijaršija, Visoki Dečani, Gračanica, Banjska i Gazimestan spomenik svim žrtvama od kosovskog boja.

Delegacija će u nedjelju 24.marta u 18 časova u Zubinom Potoku prisutvovati akademiji povodom obeležavanja 20 godina od zločinačkog Nato bombardovanja SRJ.

Ova prijateljska poseta delegacije Saveza opština i gradova Republike Srpske nije politička, nego je prijateljska, bratska, humanitarna, poseta i obilazak vijerskih hramova i manastira i podrška Republike Srpske  našem narodu na Kosovu i Metohiji.

Humanitarni karakter posete delegacije je izgradnja prvog Dnevnog centra “Podrži me” u Kosovskoj Mitrovici namenjenog velikom broju dece i mladih sa poteškoćama u razvoju.

Odbor sa 35 000 evra skupljenih tokom humanitarnih akcija obezbedio je zemljište i pokrenuo sa rukovodsvom Saveza opština i gradova Republike Srpske preko lokalnih zajednica i institucija humanitarnu akciju za pomoć u  izgradnji  Dnevnog centra”Podrži me” u Kosovskoj Mitrovici.

Do sad je nekoliko lolalnih zajednica Srpske – Prijedor, Bijeljina, Han Pijesak, Gradiška i Trebinje uplatilo donacije i sakupljeno je 16 000 KM za početak izgradnje koji je planiran za 26.jun ove godine.

Pozivamo sve koji mogu da pomognu, sredstva uplate na žiro računa Odbora: 55510000341964-45.

 

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još