• Početna>
  • Vesti>

Odeljenje za inspekcijske poslove Opštine K. Mitrovica povodom akcije čišćenja grada: Otpadne vode u podrumima zgrada veliki problem

Odeljenje za inspekcijske poslove Opštine Kosovska Mitrovica u saradnji sa ostalim opštinskim  javnim preduzećima pokrenulo je akciju čišćenja Kosovske Mitrovice. U sklopu akcije, radi se na sanaciji podrumskih prostorija stambenih zgrada u ulici Kralja Petra, na uređenju zelenih površina kao i na raščišćavanju divljih deponija.

Akcija je započeta jutros oko 9h crpljenjem otpadnih voda iz podruma Beriljskih zgrada, usled čega se gradom širio neprijatan miris.

Ekipe Hortikulture su takođe na terenu i počelo je uređivanje zelenih površina u centru grada kod kružnog toka i u ulici Lole Ribara, kod Gradskog muzeja.

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica  Aleksandar Spirić kaže da će u narednom periodu Opština više ulagati u ozelenjavanje grada i  da će se nastaviti sa rešavanjem dvodecenijskog problema bespravno podignutih objekata.

„JKP Standard  radi punom parom. Uključena je i Direkcija za stambeni i poslovni  prostor kada je u pitanju uređenje unutrašnjosti zgrada tj. podruma.  U narednom periodu stvorićemo uslove, pre sega raščišćavanjem uzurpiranih gradskih površina, da Mitrovica ima više zelein površina, pre svega zbog dece“ rekao je Spirić na konferenciji za medije.

Načelnik Odeljenja za inspekcijske poslove u Opštini Kosovska Mitrovica Bojan Topličević izjavio je da su otpadne vode u podrumskim prostorijama trenutno jedan od najozbiljnijih higijenskih problema koji može da se odrazi na zdravlje građana.

„To je baš veliiki problem. Vode je mnogo  i mi smo u saradnji sa Vatrogasnom jedinicom u Kosovskoj Mitrovici postigli dogovor da to zajedničkim snagama rešimo, da izađemo ljudima u susret, a građane molim da budu kooperativni  i da sarađuju, da nam pomognu da Mitrovica bude lepša i čista“ naglasio je Topličević.

Topličević je podsetio da su vlasnici ugostiteljskih objekata u Kosovskoj Mitrovici pre svega u šetališnoj zoni  koji imaju bašte, u obavezi da se u narednih petnaest dana jave Odeljenju inspekcije kako bi uz odgovarajuću mesečnu naknadu, obezbedili dozvolu za korišćenje javne  površine.

„Dosad nismo imali problema. Svi vlasnici lokala su bili spremni na saradnju“ rekao je Topličević.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još