• Početna>
  • Vesti>

Simić: Srbi sa KiM spremni da brane državne institucije

Građani Kosovske Mitrovice su se spontano okupili, povodom nereda u Beogradu tokom današnjih demonstracija, spremni da krenu u glavni grad, kako bi, kako kaže potpredsednik Srpske liste Igor Simić, ukoliko je potrebno branili državne institucije.

“U danu kada Srbi na Kosovu i Metohiji obeležavaju 15 godina od pogroma kada su ekstremisti sa juga uništavali sve što je srpsko, palili srpske domove i manastire, rušili srpska groblja, neko se drznuo u Beogradu da na današnji dan, umesto da pokaže pijetet prema tim žrtvama, organizuje napade na institucije Srbije” istakao je Simić.

Dodao je da Srbi sa Kosova i Metohije već 20 godina znaju kako se brane i štite institucije Republike Srbije i Srbija i ističe da su spremni da Srbiju brane i u Beogradu ako je potrebno.

“Ovi građani, pre svega Kosovske Mitrovice su se okupili kako bi pokazali da su spremni da onako kako 20 godina brane srpske institucije na Kosovu i Metohiji tako brane Srbiju u Beogradu od petokolonaša koji žele da unište sve što vredi u ovoj zemlji ali i kako bi sebi obezbedili puniji džep. Ovaj narod kao i pristojna, normalna Srbija neće to dozvoliti.” rekao je Simić.

 

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još