Srpska lista: Tačijeve izjave su pretnja miru i bezbednosti

Srpska lista ocenila je danas  poslednje izjave kosovskog predsednika Hašima Tačija kao „pretnje miru  I  pretnje bezbednosti naših građana, u ovoj  kako se navodi “otvorenoj trci političkih predstavnika Albanaca u nadmetanju ko više mrzi Srbe, Srbiju i Vučića”. U saopštenju se navodi i to da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio u pravu kada je rekao da “u Prištini nema razlike među političarima kojima je jedini cilj da Srba na Kosovu i Metohiji ne bude.”

“Zveckanje oružjem, napadi na našeg potpredsednika Milana Radoičića izmišljenim i neosnovanim optužbama, najava nekakvog otimanja opština centralne Srbije pokazuju pravo lice Hašima Tačija koji je sinoć javno priznao da u dijalogu učestvuje na zahtev međunarodne zajednice a ne iz želje za postizanjem kompromisa i mira. Među gomilom laži našla se i njegova izjava da Srbi uživaju sva prava, zaboravljajući da je čak i u izveštaju Stejt departmenta jasno podvučeno institucionalno nasilje koje se vrši prema Srbima na Kosovu i Metohiji čime se sprečava povratak raseljenih na njihova ognjišta” navodi se u saopštenju.

Iz Srpske liste pozivaju na mir i uzdržanost građana, da ovakve pretnje shvate razumno, ali uz kako stoji u saopštenju “uverenje da naša Srbija stoji uz srpski narod i da naš vrhovni komandant Aleksandar Vučić neće dozvoliti proterivanje i napade na naš narod.”

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."