“Priština da ukine takse na srpske proizvode”

Šef Delagacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici, izjavio je danas da je EU posvećena nastavku dijaloga Beograda i Prištine i da je neophodno ukidanje taksi na srpske proizvode kako bi se on nastavio.

“Uvodjenje taksi je bio jednostrani čin i taj čin mora da se suspenduje da bi se dijalog nastavio”, rekao je Fabrici novinarima u Beogradu.

On je istakao i da je EU dobila mandat od Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija da vodi dijalog i da se forma dijaloga neće menjati.

Fabrici je to izjavio, upitan da prokomentariše nedavni poziv izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvida Mekalistera da se u pregovore uključi Rusija i Amerika.

Prema rečima Fabricija, ta njegova izjava se odnosila na sve članice UN koje treba da pomognu u posredovanju oko dijaloga.

“I visoka predstavnica EU Frederika Mogerini pozvala je u Njujorku sve članice, Francusku, Kinu, Rusiju da pomognu u dijalogu i postizanju pravnoobavezujućeg i primenljivog sporazuma”, rekao je Fabrici.

 

Izvor: Radio Kontakt plus / Beta

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."