Jevtić: Situacija na Kosovu i dalje neizvesna

Potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić kaže da je stuacija na Kosovu i dalje neizvesna i da Priština ne čini ništa da se smire tenzije i nastavi dijalog.

Jevtić je za TV Pink rekao da je Priština usvajanjem platforme o dijalogu čitavu situaciju dodatno zakomplikovala, te da je samo produbljena neizvesnost.

“Svi mi koji živimo na Kosovu pomno smo pratili svaku izgovorenu reč predsednika Srbije Aleksandra Vučića i od velike važnosti nam je ono što je on poručio da neće dozvoliti nikakav novi pogrom Srba na Kosovu. To je poruka koja nama uliva nadu i veru da će se iz ove teške situacije izaći na jedan miran i pozitivan način”, rekao je Jevtić.

Jevtić je naglasio da svi zahtevi upućeni Prištini od strane međunarodne zajednice nisu urodili plodom i da je jasna njihova poruka da ne žele da nastave dijalog.

Svakodnevno, kako je rekao, predstavnici međunarodne zajednice su na Kosovu – danas stiže dvoje savetnika nemačke kancelarke Angele Merkel da bi sa kosovskom stranom razgovarali kako da se nastavi dijalog i kako ukloniti sve prepreke.

“Svi zahtevi koji dolaze od predstavnika međunarodne zajednice nisu urodili plodom jer Priština ne želi da nastavi dijalog. Očigledno je da zeli da se sav pritisak prebaci na Beograd, koji sve čini da se dijalog nastavi, ali ne pod uslovima koji se sada nameću”, rekao je on.

Platforma koja je usvojena u Prištini, kako kaže, zadala je veliki udarac ne samo dijalogu već i odnosima Srba i Albanaca na prostoru Kosova.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još